What would you like to find?

Formáld az alakod tüntesd el a narancsbőrt

Kavitációs Zsírbontás

Kavitációs alakformálás,zsírbontás – Hogyan működik?

A kavitációs zsírbontás fizikai alapja a kavitáció jelensége. A kezelés ultrahang hullámokkal történik, melyek a zsírszövetbe fókuszálvameghatározott frekvencián alacsony nyomású bubrékokat hoznak létre. A buborékok kritikus méretet elérve összeroppannak, ami egy lökéshullámot hoz létre a buborékok közvetlen környezetében. Ennek a sejtek membránja nem tud ellenállni, és a zsírsejtek tönkremennek. A módszer azért hatékony, mert a lebomlott zsírsejtek helyére nem kerülnek újak, így a hatás végleges.

kavitációs zsírbontás több, mint 20 éves múlttal rendelkezik, és az egyetlen olyan alakformálást biztosító módszer, amely a kezelt terület visszahízás nélküli fogyását biztosítja.

Mi történik a zsírsejtekből kikerülő zsírral?

A zsírsejtekből kiürülő trigliceridek a nyirok- és vérkeringés útján a májba kerülnek, ahol lebomlanak, majd az epén keresztül a széklettel, illetve további átalakulást követően a vesén keresztül a vizelettel ürülnek. A szervezet zsírterhelésének csökkentése érdekében, a kezelések között 3-4 napos szünetet kell tartani.

A kavitáció jelensége  meghatározott ultrahang beállítások mellett jön létre. Ez azért fontos, mert a frekvenciát és az erősséget úgy lehet megválasztani, hogy az a környező szöveteket, illetve a zsírtól eltérő sejteket ne károsítsa.

Az ultrahangos zsírbontás tehát egy olyan – a kavitáció ultrahangos alkalmazásán alapuló – non-invazív eljárás, amely speciális ultrahang rezgésekkel képes elfolyósítani a test kontúrját elcsúfító zsírszöveteket. Ezáltal formálja az alakot és eltünteti a narancsbőrt. Mivel a kavitációs zsírbontás során alkalmazott rezgéstartomány a zsírokra jellemző, más szöveteket nem károsít a kezelés.

Hogyan zajlik ez a folyamat?

A kavitációs zsírbontás során alkalmazott, kizárólag a bőr alatti zsírsejtekre ható, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahangrezgés rezgésbe hozza a zsírsejteket, majd a sejtek közötti térben számtalan mikro vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig triglycerinre valamint zsírsavra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben.
Mindezek mellett kavitációs zsírbontás hatására egyéb folyamatok is lezajlanak a kezelt területen.

A sejtek intenzív rezgésének, és az eközben termelődő hőnek köszönhetően javul a sejtek anyagcseréje, valamint felgyorsul a nyirokáramlás, így a kavitációs zsírbontás során felszabadult salakanyagok kiürítése is hatékonyabb lesz. A hő hatására vérbőség alakul ki, az erek kitágulnak, nő a sejtfalak áteresztőképessége, így a kezelés közben és után alkalmazott gélek hatóanyagai könnyebben bejutnak a sejtekbe.

Mi történik a kezelés után?

A kavitációs zsírbontás során felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszeren keresztül az érrendszerbe, majd a vér útján a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, és a vizelettel illetve a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ám bizonyos szabályok betartásával (pl. megfelelő folyadékfogyasztás, finomított cukor kerülése, nyirokmasszázs) jelentősen gyorsítható.

Meddig tart a kavitációs zsírbontás hatása?

A zsírsejtek térfogata viszonylag könnyen változik: túlzott zsír és szénhidrátbevitel esetén rövid idő alatt többszörösére is növekedhet, fogyókúra és testmozgás hatására pedig újra normális méretűre csökkenhet. Maga a sejt viszont hagyományos fogyasztó módszerek hatására sosem tűnik el és hízáskor sem osztódik (tehát a zsírsejtek száma életünk során adott). Ezért, ha egy zsírsejtet valamilyen módszerrel sikerül végleg eltávolítanunk, megelőzhetjük, hogy mérete később megnövekedhessen. Jelenleg mindössze két olyan eljárást ismerünk, amely erre képes: a műtéti zsírleszívást, valamint a kavitációt. A fent leírtak miatt a kavitációs zsírbontás nem vált ki jojó-effektust, hatása a kezelt területen tartós.

Miben jobb a kavitációs zsírbontás, mint más zsírbontó kezelés?

Végleges alakformálásra olyan zsírbontó kezelés alkalmas, ami a kívánt területről, eltünteti a zsírsejteket. A zsírsejtek ugyanis nem képesek osztódni, a zsírszövet nem képes regenerálódni, ha annak zsírsejttartalma megfogyatkozik.
Az első és legklasszikusabb ilyen zsírbontó kezelés a műtéti zsírleszívás, ami nem csak a zsírsejteket, de a zsírszövet méretét is csökkenti. A módszer a mai napig a leghatékonyabb alakformáló módszer, és nagy zsírtöbblet esetén még ma is az elsőszámú választás. Hátránya azonban, hogy műtéti beavatkozásról van szó, ami magas ára mellett magában hordozza a vele járó kellemetlenségeket, fájdalamakat, illeve a műtéttel kapcsolatos szövődmények lehetőségét.
A műtét nélküli zsírbontó kezelések közül, még mindig magasabb szövődményaránnyal járó lehetőség az injekciós zsírbontás (epesavas zsírbontás) és a zsírfagyasztás (kriolipolízis) vagy a HIFU zsírbontás. Előbbi során injekcióval juttatnak zsírbontó hatóanyagokat a kezelni kívánt terültre. A módszer még viszonylag fiatal, és zsírnekrózis szövődményével járhat. A zsírfagyasztás, ahogy a nevében benne van, a zsírsejteket úgy lehűti, hogy azok membránja sérül és elpusztulnak. Sajnos ez a módszer a bőr fagyási sérülését hordozza magában, hiszen a zsírt csak a bőr felől lehet hűteni.
A végleges és célzott zsírbontó kezelések közül kavitációs zsírbontás az, amelyik célzott zsírsejtpusztulást okoz a fenti szövődmények nélkül. A zsírsejtelhatást ugyanis a célzott kavitációs ultrahang hatás biztosítja úgy, hogy közben a bőr külső részére nincs hatással. Mindezt műtéti szövődmények lehetősége nélkül.

A kavitációs zsírbontást nők és férfiak is igénybe vehetik?

A kérdést úgy is feltehettük volna, hogy férfiak is használhatják -e a kavitációs zsírbontást? hiszen szépségszalonokról a nők jutnak rögtön a legtöbbek eszébe, mármint, hogy ők járnak oda. Pedig egyre több férfi vesz igénybe még kisebb kozmetikai beavatkozásokat is. Ez nincs másként az alakformáló kezelésekkel. Nem csak a vádli, vagy popsi beültetésről beszélünk, hanem az alakfomálásról, akár a kavitációs zsírbontásról is. Olyan, hogy női alkat talán nincs is ma már, sőt nagyon sok férfi küzd zsírpárnákkal a legkülönbözőbb helyeken. Legtöbben persze a pocakra keresik a megoldást, legalább is a babaháj eltüntetésére.
Férfiaknak tehát ugyanúgy ajánlott alakformálásra a kavitációs zsírbontás, mint a nőknek. Sőt a hatékonysága is ugyanolyan. És ha a pocakodról eltünteted a zsírt, még a kis kockák is képesek előbújni alóla. A kavitációs zsírbontás így nem csak a nagyobb zsírfontok eltüntetésére jó, hanem az edzés kiegészítésére is. Ha lefaragod a zsírt bárhonnan, az izmok kontúrja is szebben látszik.

Tarts szünetet a kavitációs zsírbontó kezelések között!

A kavitációs zsírbontó kezeléseket nem lehet folyamatosan, naponta végezni. A felszabaduló zsír ugyanis nem rögtön, hanem 24-48 órán keresztül folyamatosan szabadul fel, ahogy a károsodott zsírsejtek elpusztulnak. Általánosan elmondható, hogy a kavitációs zsírbontó kezelést követően felszabaduló zsír feldolgozásához körülbelül 72 óra szükséges. Így a kavitációs zsírbontó kezeléseket között minimum 3-4 napos szüneteket kell tartani.

Szükség van e diétára?

A kavitációs zsírbontó kezelés lényege a helyi zsírbontás speciális, fókuszált ultrahanggal. A kavitációs zsírbontó kezelést nem befolyásolja a diéta, ellenben a felszabaduló zsír nyirokutakon történő távozását bőséges folyadék fogyasztással lehet és kell is segíteni. Épp ezért a kavitációs zsírbontó kezelésre is érdemes megfelelően hidratált állapotban érkezni, de a kavitációs zsírbontás napján és azt követően minél több, akár 3-4 liter folyadék fogyasztása javasolt!

Leggyakrabban kezelt területek a has, a külső- és belső comb, a popsi, a derék (úszógumi) vagy csípőtáj, illetve a felkar (integető háj).

Területek ahol  nem javasolt kavitációs, ultrahangos zsírbontó eszközzel való kezelés:

Az egyik ilyen a toka területe. A megnagyobbodott tokában ugyanis a felhalmozódott zsír másodlagos jelenség. A toka megjelenésének fő oka ugyanis a bőr megereszkedése. Ennél fontosabb azonban, hogy a nyak területén számos érzékeny – nagy zsírtartalmú – szöveti elem található, és azok károsodása lehetséges. Gondolj csak a pajzsmirigyre, vagy a nyálmirigyekre.
A mell kezelése ugyanezen okból tilos kavitációs ultrahanggal. Erre főként nem hölgyeknek, hanem uraknak szokott szükséges lenni. Sajnos habár a megnagyobodott emlőszövet nagy része tényleg zsírtól van, az emlőállomány tele van hormonérzékeny mirigyekkel, melyek bármilyen elektromágneses vagy ultrahagnos kezelése kiszámíthatatlan következményekkel járhat.

Mikor nem alkalmazható

 • Várandós, szoptatós hölgyek
 • Menstruáció alatt
 • Epilepszia esetén
 • Szív-és érrendszeri, keringési betegség esetén
 • Pacemakerrel rendelkezők
 • Májbetegség esetén
 • Cukorbetegség esetén
 • Vese problémákkal küzdők
 • Kezelt területen lévő gyulladás, bőrbetegség, reuma esetén

A zsírbontó kezelés alatt ezek a folyamatok zajlódnak a testedben.

A kavitáció egy fizikai jelenség, mely alacsony nyomású buborékok képződését jelenti. Az ezt létrehozó hatás a közegtől függ. A zsírzsövetben a 40.000 Hz frekvenciájú ultrahang hullám hozza ezt létre. Hogy jobban el tudd képzelni a jelenséget, olyan, mintha befognád egy fecskendő végét és kihúznád a dugattyút.. Ha elengeded, visszarepül a dugattyú. Most képzeld el, hogy az ultrahang sok kis apró fecskendőnek ugyanúgy kinyomja a dugattyúját, amik egyszercsak visszalőnek a fecskendőbe, miközben a végük meghúzza a zsírsejtek membránját, amibe beleakad.
Ha ez kínai számodra nem baj. A lényeg, hogy a kavitációs jelenség a zsírsejtek membránját felszakítja, és azok elpusztulnak. (Képzeld el a zsírsejtet mint egy vízzel teli lufit, és ha a lufiban víz van az kifolyik belőle). A zsírsejtekből a zsír folyik ki. Mivel azonban a zsírsejtek nem képesek osztódni, nem pótlódnak, így a kezelt területen megfogyatkozik a számuk.

Kavitációs zsírbontás során erre figyelj!

Mint már előbb említettem, speciális diétát a kavitációs zsírbontás nem igényel, természetesen azonban, ha közben diétázol, azzal jó teszel a testeddel, de a helyi zsírbontást maga a kavitációs zsírbontás technológia végzi el. Folyadékot azonban jó sokat kell fogyasztani, hogy segítsd a nyirok- és vérkeringést, mivel a kezelt területről elsősorban a nyirok szállítja el a kipukkanó zsírsejtekből távozó zsírokat, majd a vér szállítja tovább a májhoz. Ha keringésjavító krémeket használsz, sokat mozogsz és szaunázol, azzal tovább javíthatod a kezelt terület tisztulását, és így segíted a szervezetedet is, hogy gyorsabban dolgozza fel a kiürülő zsírokat.

Pozitív hatás!

Sokan, már akkor – amikor még látványos alakváltozást nem észlelnek – a kavitációs zsírbontás egy igen pozitív hatásáról számolnak be, nevezetesen a narancsbőrös bőr állapotának javulásáról. A narancsbőrnek több oka is van, de végül a két legfőbb oka, a megnagyobbodott zsírsejtek áttüremkedése a meggyengült és megnyúlt kötőszöveti rostok között. Noha a narancsbőr kezelésnek a kulcsa mindkét okra hatni, a kavitációs zsírbontás mégis igen hamar pozitív változást idéz elő a narancsbőr állapotában. A zsírsejtek bontásával ugyanis a környező zsírsejtek mérete is csökken, és a narancsbőrös kitüremkedés hamar kisimul. Noha az ok így teljesen nem szűnik meg, a változás látványos.

A kúra időtartama átlagosan 6-10 alkalomból áll (6-10 hét). Egy kezelés 30-40 percet vesz igénybe.

1 kúra alatt akár EGY-KÉT RUHAMÉRET CSÖKKENÉS!

Kezelhető területek

 • Comb
 • Has
 • Csípő
 • Derék
 • Fenék
 • Kar

Árak

Ajánlásom: Próbáld még ki ezeket is!